Certificatele Digitale Calificate Trans Sped - Trusted Service Provider

Certificate Calificate

Certificatele TSP respecta cele mai inalte standarde de creare a semnaturii electronice si sunt recunoscute internațional avand aceeasi valoare juridica cu semnatura olografa.

Certificatele calificate TSP sunt non-repudiabile, conforme cu Regulamentul European 910/2014 (eIDAS), standardele ETSI si NIST, FDA CFR part 11 si recunoscute de Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Pentru utilizarea semnaturii electronice in relatia cu SPV/ ANAF pe sistemul de operare MacOs, recomandam utilizarea certificatelor pe TOKEN

Vreau un certificat nou Vreau sa reinnoiesc un certificat

Video Identificare

Trans Sped este alaturi de tine si iti pune la dispozitie posibilitatea de a achizitiona o semnatura electronica fara a te mai deplasa de acasa.

Tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi.

Asigura-te ca ai actul de identitate in original la tine.

Echipa Trans Sped este alaturi de tine si te va indruma pas cu pas in vederea efectuarii Identificarii la Distanta si a emiterii semnaturii electronice de care ai nevoie!

Certificate digitale calificate

 • Emitere in 5 zile lucratoare*
 • Semnatura electronica extinsa
 • Suport tehnic
 • Chei criptografice stocate pe HSM în cloud sau dispozitiv criptografic (token)
 • EasySign™ Light – aplicatie pentru semnarea documentelor
* Daca se îndeplinesc următoarele: completarea solicitării, efectuarea plății si încărcarea documentelor relevante pe platforma noastră de ticketing, dacă este cazul.

Certificatele digitale calificate cu chei criptografice pastrate in Cloud sunt o noutate pe piata din Romania ca urmare a intrarii in vigoare a Regulamentului European 910/2014 (eIDAS) privind identificarea electronica si serviciile de incredere pentru tranzactii electronice pe piata interna. Avem peste 10 ani de experienta in furnizarea certificatelor digitale calificate in Cloud, furnizand astfel de certificate pe piata din US din 2008.

Datorita cheilor criptografice stocate in Cloud nu mai este necesara utilizarea unui dispozitiv criptografic pentru stocarea certificatului si nici instalarea de drivere speciale. Procesul de semnare se activeaza printr-o combinatie de user si parola stiute doar de utilizator, la care se adauga un cod unic (One Time Password) primit prin sms/email/app pentru fiecare semnatura generata.

Certificatele digitale calificate cu chei criptografice pastrate in Cloud reprezinta o soluție puternică bazată pe cloud care oferă integritatea datelor, non-repudiere și identificarea sigură a semnatarului. Procesul de semnare sau accesare a certificatului se poate face de oriunde si de pe orice tip de dispozitiv: smartphone, tableta, laptop/computer.

eIDAS Qualified SAFE-BioPharma cross-certified FDA 21 CFR Part 11 compliant
DEA compliant EMA compliant FDA ESG compliant
Suport Ticket Help Desk, Telefon și Email

  Preț pe 1 an Preț pe 2 ani Preț pe 3 ani
Certificat Calificat Nou 30 euro + TVA 50 euro + TVA 70 euro + TVA
Reinnoire 30 euro + TVA 50 euro + TVA 70 euro + TVA
Certificat Calificat 1 zi  7 euro + TVA

Certificatele digitale calificate cu chei criptografice pastrate pe dispozitiv token oferă integritatea datelor, non-repudiere și identificarea sigură a semnatarului. Procesul de semnare se activeaza prin conectarea dispozitivului criptografic securizat la computer sau laptop si prin introducerea codului PIN.

eIDAS Qualified

  Preț pe 1 an Preț pe 2 ani Preț pe 3 ani
Certificat Calificat Nou 45 euro + TVA 68 euro + TVA 90 euro + TVA
Reinnoire 30 euro + TVA 55 euro + TVA 75 euro + TVA
Dispozitiv Token 16 euro + TVA

Ce este semnătura electronică calificata?

Potrivit prevederilor eIDAS, semnătura electronică calificata are aceeasi valoare juridica cu semnatura olografa si este non-repudiabila. Semnătura electronică creata cu certificat digital calificat este o modalitate digitală puternic securizată prin care se confirmă faptul că un anumit document este semnat de către o anumită persoană și că informațiile din documentul respectiv nu au fost modificate ulterior semnării. Semnătura electronică calificata conectează identitatea semnatarului, identitate verificată de furnizorul de servicii de încredere, cu un anumit document la o anumită dată. 

La ce folosesc semnătura electronică calificata?

Potrivit legislației românești și europene, semnătura electronică creata certificat digital calificat are aceeași valoare ca și semnătura olografă, prin urmare, poate fi folosită în aceleași circumstanțe ca aceasta. Diferență este că prima se aplică exclusiv pe documente digitale, iar cea de-a doua, pe documente în format fizic. Semnătura electronică cu certificat digital calificat poate fi folosită atât în relația cu entitățile private cât și cu instituțiile publice, fiind opozabilă în justiție și non-repudiabilă. Semnăturile electronice cu certificat digital calificat emis de Trans Sped sunt recunoscute în Uniunea Europeană și în Statele Unite precum si in toate statele care recunosc legislatia europeana si/sau nord americana.

Potrivit OUG 38/2020, toate autoritățile și instituțiile publice au obligația primirii înscrisurilor semnate cu semnătură electronică calificata.

Semnătura electronică cu certificat calificat este utilizată în mod curent în relația cu: Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), Monitorul Oficial, Depozitarul Central, Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), Autoritățile contractante din cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP)– pentru semnarea și transmiterea electronică a documentelor solicitate de aceștia, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSP), numeroase administrații publice locale.

Câteva exemple de utilizare concretă a semnăturii electronice cu certificat digital calificat:

 • Depunere declarație beneficiar real la ONRC;
 • Depunere documente pentru înființare / înregistrare mențiuni / dizolvare societate la ONRC;
 • Obținere certificat pentru situație de urgență, în contextul COVID-19;
 • Depunere declarații fiscale la ANAF pentru venituri extra-salariale: chirii, dividende, investiții etc;
 • Depunere declarații lunare sau trimestriale la ANAF – în cazul companiilor;
 • Depunere documente în relația cu CNAS – pentru medici;
 • Depunere rapoarte/documente în relația cu CNAS – în cazul companiilor;
 • Participare licitații publice pe platforma SEAP/SICAP;
 • Depunere declarații la Fondul de Mediul;
 • Depunere documente pentru fonduri europene;
 • Semnare documente în relație cu băncile;
 • Semnare contracte cu partenerii de afaceri;
 • Semnare documente cu orice instituție sau companie din Uniunea Europeana și USA;
 • Eliberare autorizații de construire;
 • Eliberare certificate de atestare fiscală;
 • Eliberare adeverințe de la Universități;
 • Eliberare cazier judiciar;
 • Semnare contracte de utilități: gaze, telefonie, energie electrică;
 • Eliberare Extras de Carte Funciară de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate;
 • Depunere solicitări în instanță – în cazul avocaților.

Lista de mai sus nu este exhaustivă și, în urma aplicării OUG 38/2020, este de așteptat ca, utilizarea semnăturii electronice calificate să se extindă rapid. În curând, toate interacțiunile birocratice cu administrația publică locală sau centrală se vor putea derula prin intermediul documentelor semnate cu certificat digital calificat.

Cum obțin semnătura electronică calificata?

Semnătura electronică cu certificat digital calificat poate fi obținută foarte simplu:

 1. Completezi formularul de solicitare;
 2. Alegi metoda de identificare: fie identificare video la distanță (din fața ecranului, nu necesită deplasare), fie la sediul Trans Sped, fie la un reprezentant Trans Sped, fie la la un notariat;
 3. Alege modalitatea de plată (card, cash la sediul Trans Sped sau ordin de plată);
 4. Primești link-ul pentru activarea certificatului calificat prin care îți setezi parola (acest pas se realizează după înregistrarea plății și după efectuarea identificării, în termen de 48 de ore).